Brief over verlenging coronamaatregelen aan clienten (28 april)

24 april 2020 | Nieuws

Rond 28 april 2020, gaat er opnieuw een brief op de post naar naar alle cliënten van RIBW Nijmegen en Rivierenland.
Daarin schrijft Edwin te Holte o.a. over de verlenging van de maatregelen, hoe het de cliënten en het personeel van RIBW Nijmegen & Rivierenland daardoor worden getroffen, en hoe men daar mee om gaat.

Lees de complete tekst van de brief hieronder:

Nijmegen, 28 april 2020

Betreft: Verlenging maatregelen coronavirus

Geachte heer, mevrouw,

Vorige week hoorden we de woorden van minister-president Mark Rutte “We verlengen de meeste coronamaatregelen tot 20 mei. Hou vol, dit is de enige manier. Voorzichtigheid nu is beter dan spijt achteraf.” En zo is het. Maar makkelijk is het niet.

Ik hoor van collega’s dat sommige cliënten echt een weg hebben gevonden in deze bijzondere situatie. Door goed contact te houden met hun begeleider, via beeldbellen. En regelmatig zelf of met een buurman een rondje te lopen. Maar ik hoor ook dat het hebben van minder sociale contacten soms heel moeilijk is nu de periode lang duurt. Doordat binnen de woonvormen geen bezoek ontvangen kan worden is het minder gemakkelijk voor bewoners hun vrienden en familie te ontmoeten. Deze coronatijd vraagt het uiterste van ons.

Coronamaatregelen verlengd tot 20 mei
Binnen de RIBW houden we ons aan strenge maatregelen en dankzij deze inspanningen zijn er gelukkig geen corona-uitbraken geweest onder cliënten en medewerkers. Maar, we kunnen dit alleen zo houden als we de komende tijd voorzichtig blijven.
Daarom verlengen we de huidige maatregelen van de RIBW tot 20 mei. Dat betekent:

  • geen bezoekers op onze BW-locaties
  • ambulante begeleiding zoveel mogelijk via beeldbellen/telefonisch
  • dagbestedingscentra gesloten
  • participatie-activiteiten zoveel mogelijk digitaal, via telefoon of post

Begeleiding in de 1,5 meter-samenleving
Om over een tijd stap voor stap meer maatregelen los te laten, werken we aan een plan hoe onze begeleiding werkt in een 1,5 meter-samenleving. Ons doel hierbij is om zoveel mogelijk activiteiten door te laten gaan, als het veilig kan, en we aan de norm van de RIVM blijven voldoen. Natuurlijk informeer ik u zodra we meer zicht hebben op onze aanpak.

Blijf in contact
Wij proberen op allerlei manieren activiteiten en begeleiding door te laten gaan. Kijk bijvoorbeeld eens op www.ribwclientenplein.nl. Daar vindt u een overzicht van activiteiten om te doen. Of bel met een medewerker van Participatie & Werk. Om bijvoorbeeld samen na te denken over activiteiten die u thuis kunt ondernemen. Of om gewoon even te kletsen.
Bel op maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur naar het volgende telefoonnummer:    06 55 36 68 98.

Vragen en meer informatie
Neem met vragen contact op met uw begeleider. U kunt ook via het algemene nummer van de RIBW contact opnemen: 088 382 24 22 (op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur). Of kijk op www.ribw-nijmegenrivierenland.nl.

We hebben veel bewondering voor hoe u deze lastige periode doorstaat. We willen niks liever dan elkaar weer gewoon ontmoeten. Door er voor elkaar te zijn, en op elkaar te letten, hopen we samen met u goed door deze periode te komen. Dus, hou vooral vol!

Met vriendelijke groet,
RIBW Nijmegen & Rivierenland

Edwin ten Holte,
Raad van Bestuur

Postadres
RIBW Cliëntenplein
Hulzenseweg 10
6534 AN Nijmegen

E redactie@ribw-clientenplein.nl