Zoals je vast al gelezen of gehoord hebt, organiseert de RIBW in de komende maanden een Energie Challenge. Inmiddels hebben zich maar liefst 14 teams aangemeld! Zij gaan met elkaar de strijd aan om hun energieverbruik terug te brengen.

Wie wint de Energie Challenge?
Van december t/m maart worden de gas- en elektrastanden maandelijks opgenomen en vergeleken met het jaar ervoor. In april vergelijken we alle informatie met elkaar en wordt de energiemeter ingevuld. Een vakjury bestaande uit Arne van de Wert, Debbie Spoor (Cliëntenraad) en Joël de Booijs bepalen uiteindelijk wie de winnaar van deze Energie Challenge is. Het winnende team wordt verrast met een feestelijke lunch.

Aanmoedigingsprijs
Alle deelnemende teams krijgen deze week een aanmoedigingsprijs in de vorm van een budget van 150 euro. Dit budget kan besteed worden om de eerste energiebesparende maatregelen te kunnen nemen in welke vorm van ook. Cliënten en medewerkers maken hierin samen een keuze. Om de teams te ondersteunen bij het nemen van energiebesparende maatregelen ontvangen ze een dezer dagen een poster met tips. Ook krijgen ze een poster om de energiestanden bij te kunnen houden.

Communicatie
Vanuit het project Duurzaamheid worden alle deelnemende teams op de voet gevolgd. Elke maand delen we op Connect de tussenstanden. Ook zullen we regelmatig vertellen wat in de teams leeft, en op welke maatregelen zij inzetten om energie te besparen.

Ook energie besparen?
Is meedoen aan de Energie Challenge voor jou niet mogelijk, maar wil je wel graag bewuster omgaan met energie? Download dan de poster 'Energie bespaartips' en print en verspreid deze. Wil je meerdere prints laten maken of de poster laten printen A3 formaat? Stuur dan een e-mail naar Esther Hermans met vermelding van het gewenste aantal prints en het formaat.

Vragen of hulp nodig?
Heb je een vraag over deze Energie Challenge, stuur dan een e-mail naar duurzaam@ribw-nr.nl.

andere interessante nieuwsartikelen