Wij zijn op zoek naar sponsoren met een maatschappelijk hart. Deze sponsoren kunnen er samen voor zorgen dat wij onze eigen RIBW rolstoelbus kunnen aanschaffen.

Naast dat wij onze eigen leveranciers aanschrijven met de vraag of zij hun logo en/of bedrijfsnaam op onze bus willen plaatsen, vragen we jullie om eens in je netwerk te zoeken naar sponsoren met een hart voor de zorg. Bijvoorbeeld je buurman met zijn eigen IT-bedrijf of je partner die bij een organisatie werkt met een jaarlijks te besteden sponsorbudget. Vooral voor organisaties die in onze regio werken kan reclame maken via deze weg interessant zijn.Samen met Saam
Bij deze actie worden we geholpen door Saam. Zij maken het voor organisaties mogelijk om via sponsoring een eigen vervoermiddel aan te schaffen.

Waarom is een eigen rolstoel-bus nodig?
Voor veel van onze cliënten die een dagbestedingsactiviteit willen doen is het reizen naar de plek waar een activiteit plaatsvindt een beperkende factor. Zeker voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel.

Vervoersindicatie
Een deel van de cliënten heeft een indicatie voor vervoer maar loopt dan nog steeds tegen allerlei zaken aan zoals:

  • Een te grote afstand tussen de woonplaats en de plaats waar de dagbesteding plaatsvindt, waardoor de vervoersvergoeding niet kostendekkend is.
  • Lange reistijden omdat meer mensen gebruik maken van de taxi en er met een omweg wordt gereden.
  • Beperkt aanbod aan taxivervoer i.v.m. personeelstekort, waardoor mensen te laat of helemaal niet vervoerd kunnen worden.
  • Het niet willen reizen met een onbekende chauffeur.

Geen vervoersindicatie
Voor sommige cliënten die geen vervoersindicatie hebben en gebruik moeten maken van eigen vervoer of het openbaar vervoer, is de reis ernaartoe een reden om niet te gaan. Dat is jammer want daardoor missen ze een kans op een zinvolle daginvulling.

Flexibele inzet
De bus wordt vooral ingezet om mensen naar en van hun dagbestedingactiviteit te brengen. Dit kan een dagactiviteitencentrum zijn, maar ook een zwembad, of het startpunt voor een mooie boswandeling. Cliënten kunnen de bus eventueel ook gebruiken voor een dagje weg of uitstapje in het weekend.

Sponsorbedragen
Ken jij iemand die interesse heeft om via deze vorm van reclame te werken aan meer naamsbekendheid en onze cliënten en de RIBW te steunen? De tarieven voor een logo- of naamsvermelding  liggen tussen de € 1.500,-  en € 4.500,- voor vijf jaar. Maar een vermelding vanaf € 300,- voor de duur van één jaar is ook mogelijk. 

Contactpersoon
Ken jij iemand die interesse heeft? Neem dan contact op met Jikke Marek via 06 38 23 10 22 en/of jikke@saamdoethet.nl.

andere interessante nieuwsartikelen