Team Herstel & coaches

Bij Team Herstel werken ervaringsdeskundige herstelcoaches en ervaringsdeskundige vrijwilligers. Wij staan cliënten bij in hun persoonlijke herstelproces. Ervaringsdeskundigen begrijpen als geen ander wat een cliënt doormaakt, juist door de eigen ervaringen binnen de psychiatrie. Eigen regie, hoop en het geloof in het herstelvermogen van ieder mens staat bij ons voorop.

Lees meer

Herstelactiviteiten

Ben je geïnteresseerd in één of meerdere van onze herstelcursussen of activiteiten? Bekijk het aanbod van herstelactiviteiten bij RIBW Nijmegen & Rivierenland waar je naar toe zou kunnen gaan. Er is een geschikte activiteit voor iedereen!

Lees meer

Stemmen horen

Ook heeft Team Herstel een Steunpunt Stemmen Horen, voor en door stemmenhoorders. Bij het Steunpunt kan je een cursus Omgaan met stemmen horen volgen. Ook is er wekelijks een (online) spreekuur en lotgenoten komen eens per maand samen in de Stemmenhoordersgroep.

Lees meer

Ervaringsdeskundige

De RIBW heeft ervoor gekozen om een herstelondersteunende organisatie te willen zijn en blijven. De inzet van ervaringsdeskundigheid is een belangrijk aspect binnen dit proces.

Lees meer

Vrijwilliger

Ruim 70 vrijwilligers ondersteunen RIBW Nijmegen & Rivierenland op dit moment op allerlei gebieden. Ze ondersteunen bij (creatieve) activiteiten bij de dagbesteding, draaien een inloop, zijn ervaringsdeskundige bij activiteiten van Team Herstel, koken op een woongroep, of zijn maatje bij het 1-op-1-contact met een cliënt. Voor allen geldt dat ze een zeer waardevolle toevoeging zijn bij de contacten met onze cliënten.

Lees meer

Blik op herstel

De rubriek ‘Blik op herstel’ geeft een inkijkje in het dagelijkse werk van de herstelcoaches & vrijwilligers van Team Herstel van RIBW Nijmegen & Rivierenland. Je leest hier alle edities terug. 

Lees meer

Robin
Story title

Ervaringsverhalen

Robin over leren omgaan met stemmen horen en herstel

Wil jij ook onze ondersteuning?

Kijk dan op de aanmeldpagina welke stappen je kan zetten.
Of neem contact met ons op als je vragen hebt. Bijvoorbeeld over onze begeleiding naar herstel.

Cliëntenplein Nieuws