Op 2 februari 2024 is het Nationale Warmetruiendag. Op deze dag zetten mensen in heel Nederland de verwarming lager en trekken ze een dikke trui aan om energie te besparen. RIBW Nijmegen & Rivierenland doet hieraan mee, jij ook?

Het doel van Warmetruiendag
Warmetruiendag is een campagne die in 2007 in het leven is geroepen door Klimaatverbond Nederland. Het is een dag waarop energiebesparing centraal staat en de urgentie van de klimaatcrisis extra wordt aangekaart.

Als we allemaal tijdens de winter de verwarming één graad lager zetten, kunnen we samen 1 megaton CO₂ besparen. Dat is al een flink deel van de 3,4 megaton uitstoot die Nederland tegen 2030 moet verminderen in alle gebouwen.

Het idee van Warmetruiendag is simpel: zet je verwarming lager en trek een extra warme trui aan. Op deze manier bespaar je 6% energie én 6% CO₂ per graad. Om het concreet te maken: alle deelnemers besparen op deze dag samen het jaarverbruik van wel drie Waddeneilanden!

RIBW Nijmegen & Rivierenland doet mee!
De RIBW draagt graag haar steentje bij en doet dan ook mee aan deze nationale dag. Zo zeten we de verwarmingen op Kerkenbos in de avond van 1 februari lager gezet en dragen we op 2 februari een dikke trui!

Onze beschermd wonen locaties bepalen zelf of ze wel of niet meedoen.

Doe jij ook mee?
Wil jij ook meedoen? Geef dit dan aan bij je begeleider of zet je eigen verwarming een graad lager op 2 februari en trek een lekkere warme trui aan. Het liefst natuurlijk niet alleen op Warmetruiendag, maar gedurende de rest van de winter voor nog meer impact ;)

Kijk voor meer informatie over Warmetruiendag (en hoe je je kunt aanmelden) op Warmetruiendag.nl.

andere interessante nieuwsartikelen

Begin maken met herstel | Zomer 2024
Begin maken met herstel | Zomer 2024
3 min
Life Goals Festival Nijmegen 2024
Life Goals Festival Nijmegen 2024
3 minuten
Bingo-middag in Wijkcentrum Dukenburg op 23 mei
Bingo-middag in Wijkcentrum Dukenburg op 23 mei
3 min