Op woensdag 1 november 2023 vindt de derde editie van het WAAN-ZINNIG symposium plaats in Nijmegen. Met het thema 'Mentale diversiteit in een veerkrachtige samenleving' brengt dit evenement opnieuw de kracht van diversiteit en herstelondersteuning onder de aandacht.

WAAN-ZINNIG biedt een platform aan sprekers en initiatieven die zich inzetten voor bijzondere vormen van herstelondersteuning en die bijdragen aan de emancipatie van mentale diversiteit. Door het organiseren van een toegankelijk evenement met een inspirerend programma, bestaande uit lezingen, films, workshops en muziek, levert WAAN-ZINNIG een positieve bijdrage aan (wederzijds) begrip en (onderlinge steun), zowel binnen de hulpverlening als in de bredere samenleving.

Het evenement op 1 november vindt plaats op de Kapittelweg 33 in Nijmegen van 14.30 tot 21.15 uur. De entree is gratis en zowel fysiek als online deelname zijn mogelijk. Aanmelden is nodig en kan vanaf 2 oktober op www.ribw-nr.nl/waan-zinnig. Op het programma staan onder andere bekende namen als Jim van Os (Hoogleraar Psychiatrie), Floortje Scheepers (Hoogleraar Innovatie in de GGZ), Martijn Kole (ervaringsdeskundige) en Ewout Kattouw (ervaringsdeskundige & auteur). Ook worden de films ‘Zlatan is Gek’ en ‘Buitenstaanders’ getoond en zijn er diverse workshops.

WAAN-ZINNIG #3 wordt gezamenlijk georganiseerd door de RIBW Nijmegen & Rivierenland en de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). De drijvende krachten achter deze editie zijn ervaringsdeskundige, auteur en initiatiefnemer Robin Timmers en docent Sociale Psychiatrie Marieke Brok. WAAN-ZINNIG #3 wordt mede mogelijk gemaakt door De Kentering.

Kijk voor meer informatie, registratie en het volledige programma op de website van WAAN-ZINNIG: www.ribw-nr.nl/waan-zinnig.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Robin Timmers via r.timmers@ribw-nr.nl of telefonisch op 06 22 76 82 71.

andere interessante nieuwsartikelen

Begin maken met herstel | Zomer 2024
Begin maken met herstel | Zomer 2024
3 min
Life Goals Festival Nijmegen 2024
Life Goals Festival Nijmegen 2024
3 minuten
Bingo-middag in Wijkcentrum Dukenburg op 23 mei
Bingo-middag in Wijkcentrum Dukenburg op 23 mei
3 min