Cliëntenraad

De Cliëntenraad is van en voor cliënten. De leden weten stuk voor stuk wat het is om te maken te hebben met psychische uitdagingen. In de raad komen zij op voor de gemeenschappelijke belangen van cliënten.* Binnen de RIBW, maar soms ook bij gemeenten over onderwerpen die belangrijk zijn voor cliënten.

Lees meer

Regioraden

Er zijn drie Regioraden binnen de RIBW Nijmegen & Rivierenland: Regioraad Nijmegen, Regioraad Rijk van Nijmegen en Regioraad Rivierenland. De Regioraden geven advies aan de directeur van hun regio over zaken die spelen binnen deze regio. Bij overkoepelende thema’s werken zij samen met de Cliëntenraad. De Regioraden hebben ook advies- en instemmingsrecht.

Lees meer

SamenSpraak

SamenSpraak houdt zich bezig met de informele medezeggenschap op locatie. Via inspraakbijeenkomsten kunnen cliënten en professionals van een RIBW-team op locatie in gesprek met de RIBW om verbeteringen in hun woon- en werkomgeving tot stand te brengen. SamenSpraak is op een laagdrempelige manier georganiseerd om zo zoveel mogelijk cliënten en professionals binnen de RIBW te betrekken bij de medezeggenschap.

Lees meer

*De Cliëntenraad behandelt de belangen van groepen cliënten. Voor klachten van de individuele cliënt wordt doorverwezen naar de klachtenfunctionaris of de cliëntenvertrouwenspersoon. Je kunt altijd contact met ons opnemen, zodat wij met je kunnen meedenken.

Frans
Story title

Ervaringsverhalen

Frans vertelt over zijn psychoses en beschermd wonen

Wil jij ook onze ondersteuning?

Kijk dan op de aanmeldpagina welke stappen je kan zetten.
Of neem contact met ons op als je vragen hebt. Bijvoorbeeld over onze begeleiding naar herstel.

Cliëntenplein Nieuws