Sport mee op 28 juni met Life Goals Festival Nijmegen

17 juni 2019 | Uitgelicht, vita

Vrijdag 28 juni vindt van 12.00 tot 17.00 uur het Life Goals Festival Nijmegen plaats. Op Sportpark Mariënbosch komen deelnemers (leeftijd 16+) vanuit verschillende zorg- en welzijnsinstellingen uit het hele land bij elkaar om samen te sporten. De deelnemers kunnen kennis maken met voetbal, boksen, bootcamp, volleybal, frisbee, handbal en yoga.

Cliënten van de RIBW zijn van harte welkom om deel te nemen. 

Rik Jansen is initiatiefnemer van Life Goals Nijmegen: “Er zijn weinig middelen zo effectief als sport. Sport brengt mensen bij elkaar, draagt bij aan een betere gezondheid, geeft structuur en plezier. Daarom is het jammer dat juist kwetsbare mensen niet altijd de kans krijgen om te sporten. Met initiatieven zoals het Life Goals Festival brengen we mensen in beweging en in contact met elkaar.”

Margot Guitjens coördineert binnen de RIBW Nijmegen & Rivierenland de activiteiten op het gebied van een gezonde leefstijl. “In onze visie draagt bewegen bij aan het herstel van onze cliënten. Ze zitten daardoor letterlijk en figuurlijk beter in hun vel. De drempel om te sporten bij een reguliere vereniging is voor mensen met een psychiatrische aandoening vaak te hoog. Dit initiatief geeft mensen de kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met een of meerdere sporten.”

Life Goals Nijmegen is een samenwerking tussen de Stichting Life Goals, SV Orion, de RIBW Nijmegen & Rivierenland en overige zorg- en welzijnsorganisaties.

Datum: Vrijdag 28 juni van 12.00 tot 17.00 uur
Locatie: SV Orion, Sportpark Mariënbosch, Nijmeegsebaan 143 in Nijmegen
Aanmelden kan tot 21 juni via https://lifegoalsfestivalnijmegen.eventbrite.nl
Meer informatierik.jansen@stichtinglifegoals.nl

 

Deelname aan het Life Goals Festival is gratis.

Postadres
RIBW Cliëntenplein
Hulzenseweg 10
6534 AN Nijmegen

E redactie@ribw-clientenplein.nl