Life Goals Nijmegen organiseert op 28 juni het Life Goals Festival Nijmegen op Plein 1944, in het centrum van Nijmegen. De sportdag is bedoeld voor (volwassen) deelnemers vanuit verschillende zorg- en welzijnsinstellingen uit de regio Nijmegen en overige Life Goals teams uit de rest van het land. Life Goals is er omdat zij de overtuiging hebben dat sport en bewegen van grote waarde is voor iedereen.

Stichting Life Goals Nijmegen is onderdeel van Stichting Life Goals Nederland. Life Goals Nijmegen wil bijdragen aan een stad waarin niemand buitenspel staat. Life Goals Nijmegen gebruikt de kracht van sport om Nijmegenaren te inspireren weer mee te doen. Sport maakt het mogelijk grenzen te verleggen en het gevoel van eigenwaarde te hervinden. Bovenal leiden sporten en bewegen tot sociale inclusie. Sport is het middel, niet het doel.

Life Goals ontwikkelt daarom sportactiviteiten om sociale doelen te realiseren. Binnen alle programma’s gebruiken we de kernelementen uit de sport als metafoor voor het leven. Daarmee inspireren we mensen die het zelf (even) niet meer redden. Binnen dit initiatief verbindt Life Goals Nijmegen lokale zorginstellingen, sportaanbieders en overige partners. Dankzij deze nieuwe verbindingen kan er een sportaanbod worden gecreëerd voor mensen die geen toegang hebben tot regulier sportaanbod.

Life Goals Festival
Op het Life Goals Festival Nijmegen maken deelnemers kennis met diverse sporten die gedurende het jaar door Life Goals Nijmegen op wekelijkse basis aangeboden in de stad worden. Denk aan voetbal, boksen, total body fit en sport & spel. Het wordt een leuke dag waarin plezier maken, nieuwe contacten op doen en lekker in beweging zijn centraal staan. Deelname aan de sportdag is voor de deelnemers gratis en er wordt gezorgd voor een lunch. De catering wordt verzorgd door Doppio Espresso Nijmegen.

Dutch Street Cup
Nijmegen is op 28 juni tijdens het Life Goals Festival Nijmegen ook speellocatie van de Dutch Street Cup. De Dutch Street Cup is een landelijke straatvoetbalcompetitie tussen steden voor mensen uit de maatschappelijke opvang. Dit toernooi organiseert Life Goals Nijmegen in samenwerking Life Goals Nederland en FC Nyma Boys. Via 4 toernooien, waar Nijmegen er één van is, werkt de Dutch Street Cup naar een finaledag in Utrecht in september.

Programma
Lokale partners, geïnteresseerden en media zijn van harte welkom op 28 juni. Wethouder Visser (wonen, zorg, onderwijs en vluchtelingenopvang) is tussen 12:00-13:00 aanwezig om de lokale stichting officieel te openen. Het programma is als volgt:

09:30: Inloop deelnemers Dutch Street Cup (straatvoetbaltoernooi)
10:00: Opening festival en start Dutch Street Cup (straatvoetbaltoernooi)
12:00: Inloop deelnemers sportactiviteiten
12:30: Opening Stichting Life Goals Nijmegen met wethouder Visser
13:00: Start sportactiviteiten, ronde 1
14:00: Ronde 2 sportactiviteiten
15:00: Ronde 3 sportactiviteiten
16:00: Prijsuitreiking Dutch Street Cup en afsluiting

Inschrijven kan tot 21 juni via Eventbrite.

Voor meer informatie over Life Goals Nijmegen kun je deze flyer of de website van Life Goals Nijmegen raadplegen. Ook kun je contact opnemen met de coördinator van Life Goals Nijmegen, Rik Jansen. Rik Jansen: Rik.Jansen@stichtinglifegoals.nl

Bron: persbericht Life Goals Festival

andere interessante nieuwsartikelen

Terugblik VGZ Bijeenkomst op 29 mei 2024
Terugblik VGZ Bijeenkomst op 29 mei 2024
3 min
Begin maken met herstel | Zomer 2024
Begin maken met herstel | Zomer 2024
3 min
Life Goals Festival Nijmegen 2024
Life Goals Festival Nijmegen 2024
3 minuten