RIBW Webwerk

8 mei 2017 | serie werkprojecten, Uitgelicht

WebWerk is een werkproject waar deelnemers websites maken en onderhouden in opdracht van andere afdelingen van de RIBW en van externe klanten.

Alex, deelnemer, aan het woord:

Alex gaat twee dagdelen per week naar RIBW WebWerk:
“Als we binnen komen kletsen we eerst even bij en luisteren naar een update over de lopende projecten. Daarna heb ik als vaste taak het bijwerken van de site van www.vantuintotbord.nl. Ik plaats nieuwsberichten en voer wijzigingen uit.
Soms zijn er ook zaken die moeten worden uitgevoerd binnen andere projecten. Onderzoek doen voor nieuwe of bestaande projecten komt ook regelmatig voor. Dat vind ik extra leuk omdat ik dan nog meer het gevoel heb dat ik dingen leer.
We hebben een verplichte pauze, want te lang achter een scherm zitten is niet gezond. Zo’n pauze is relaxed en draagt bij aan de informele sfeer.

We leren werken met WordPress, dat is een systeem waarin je websites kunt ontwerpen. Ook leren we werken in Photoshop. Daarin kun je illustraties bewerken. Je leert ook kritisch naar websites kijken: werkt dit voor de doelgroep van de website? Wat kunnen wij er aan doen om dat nog beter te maken?

Om bij WebWerk aan de slag te gaan hoef je geen verstand te hebben van het maken van websites. Je moet wel fatsoenlijk met een computer kunnen omgaan en interesse hebben in zaken die op internet gebeuren.
Laatst was de provider van het Cliëntenplein (red. dat is dus deze site!) failliet en moest er snel een nieuwe site komen. Ik heb toen binnen korte tijd de hele inhoud in de nieuwe site gezet en bijgewerkt.
Ik krijg regelmatig positieve feedback van opdrachtgevers. Dat vind ik fijn, want dan krijg ik het gevoel dat ik onderdeel ben van dat project en dat ik daar mensen mee help.

Door deel te nemen aan WebWerk heb ik weer een ritme gekregen, dat is heel belangrijk voor me. Het samenwerken binnen WebWerk, maar ook de pauzes leren me om weer sociale contacten te leggen. En dat geldt dus niet alleen binnen WebWerk. Het feit dat ik hier aan het leren ben, geeft mij het gevoel dat ik er vooruitgang in mijn leven is. Daarvoor leek het stil te staan.”

 

Gerard Poels, begeleider, aan het woord:

Wie kan hier terecht?
Je kunt terecht als cliënt van de RIBW met een indicatie dagbesteding of als cliënt van het Werkbedrijf (als je daar in een ontwikkeltraject zit).

Hoe lang bestaat WebWerk?
We bestaan ongeveer anderhalf jaar.

Wat maken jullie?
We maken websites en onderhouden ze. En we adviseren over websites, bijvoorbeeld over veiligheidscertificaten. Onze klanten zijn non- profit-organisaties en bedrijven, bijv. Mode met een Missie. Klanten betalen naar draagkracht.

Hoe kun je deelnemer worden?
Je kunt je opgeven bij Gerard, via de website van Webwerk of telefonisch. Je hoeft geen websites te kunnen maken maar je moet wel een beetje met computers overweg kunnen. Je komt een keer vrijblijvend kijken en Gerard kijkt wat je met computers kunt. Het deelnemen aan WebWerk is eigenlijk een doorlopende cursus in websites maken. Iedereen leert in zijn eigen tempo en je doet veel samen. De groep bestaat uit maximaal acht deelnemers, meer computers zijn er niet.

De redactie van het RIBW Cliëntenplein gaat op bezoek bij de werkprojecten van de RIBW.

  • Welke projecten zijn er?
  • Waar kun je ze vinden?
  • Wat heb jij er aan?

We wensen je veel plezier bij het lezen en hopen dat we je aansporen om eens een kijkje te nemen!

Aflevering 3:

RIBW WebWerk


Adres
Hulzenseweg 10

Contact
T. 06 542 41 906

Website
www.ribw-webwerk.nl
Portfolio

Wie kan hier terecht?
Je kunt terecht als cliënt van de RIBW met een indicatie dagbesteding of als cliënt van het Werkbedrijf (als je daar in een ontwikkeltraject zit).

Postadres
RIBW Cliëntenplein
Hulzenseweg 10
6534 AN Nijmegen

E redactie@ribw-clientenplein.nl