RIBW Hout en Meubel

10 april 2017 | serie werkprojecten, Uitgelicht

Hout en Meubel is een werkproject waar van alles met houtbewerking gedaan wordt. Er worden onder meer op bestelling meubels gemaakt en gerestaureerd.

Edwin Kersten aan het woord

Edwin komt drie dagdelen per week naar Hout en Meubel. Als hij binnenkomt drinkt hij eerst een kopje thee. Dan kijkt hij wat er te doen is en gaat hij aan de slag. Het laatst wat hij gemaakt heeft is een grote keukenkast, opgebouwd uit gebruikt materiaal.

Houtbewerken kon hij al, hij leert vooral veel op sociaal gebied: met mensen omgaan, grenzen stellen, jezelf zijn. Hij werkt al sinds vier jaar bij Hout en Meubel. Hij vindt het fijn dat hij nu niet meer de hele tijd thuiszit. Hij heeft meer zelfvertrouwen gekregen. De deelnemers helpen elkaar ook, vertelt Edwin.

Ruud Hummelink, begeleider, aan het woord

Hoe lang bestaat Hout en Meubel?
Hout en Meubel zit vanaf september 2012 aan de Wolfkuilseweg. In 1995 is het opgezet als een hobbyproject. Inmiddels is het een professioneel uitgeruste houtwerkplaats.

Wat maken jullie?
Er wordt van alles van hout gemaakt, bijvoorbeeld kasten, tafels, tuinbankjes. Er worden ook in opdracht houten meubels gerestaureerd. In het begin draai je een maand mee om te kijken wat je graag wilt doen. Dat kan met hout klussen zijn, maar ook voor de koffie zorgen zijn of de administratie doen. De drempel is laag. Voorop staat dat je je prettig voelt met je werk. Het komt maar zelden voor dat je niks kunt doen bij Hout en Meubel.

Hoe kun je deelnemer worden?
Hout en Meubel is bedoeld voor iedereen met een afstand tot de arbeidsmarkt en die wil meedoen in de samenleving. Het is niet alleen voor RIBW-cliënten, maar ook voor cliënten van Plureyn, Dichterbij en Werkbedrijf. Je moet wel begeleiding kunnen ontvangen en afspraken kunnen maken. Je moet een indicatie dagbesteding hebben via het Sociaal Wijkteam van de gemeente. Als je die nog niet hebt, kun je die met behulp van je begeleider aanvragen.
Als je medicatie gebruikt kun je niet altijd achter een machine staan, maar dan is er altijd wel iets anders voor je te doen. Het belangrijkste is dat je meedoet.
Als je je indicatie hebt, kun je je aanmelden door te bellen (088-38 22 412) of te mailen (houtenmeubel@ribw-nr.nl). Je kunt natuurlijk ook langskomen om kennis te maken en te kijken of het iets voor je is. Hout en Meubel is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur.

De redactie van het RIBW Cliëntenplein gaat op bezoek bij de werkprojecten van de RIBW.

  • Welke projecten zijn er?
  • Waar kun je ze vinden?
  • Wat heb jij er aan?

We wensen je veel plezier bij het lezen en hopen dat we je aansporen om eens een kijkje te nemen!

Aflevering 2:

RIBW Hout en Meubel


Adres
Wolfkuilseweg 19

Contact
T: 088-38 22 412
E: houtenmeubel@ribw-nr.nl

Website
www.ribw-hout-en-meubel.nl

Wie kan hier terecht?
Je kunt terecht als cliënt van de RIBW met een indicatie dagbesteding en als cliënt van Pluryn, Dichterbij of het Werkbedrijf (als je daar in een ontwikkeltraject zit).

Postadres
RIBW Cliëntenplein
Hulzenseweg 10
6534 AN Nijmegen

E redactie@ribw-clientenplein.nl