Doe mee: Socialrun 2018

26 maart 2018 | Uitgelicht, vita

Oproep aan alle cliënten en medewerkers van RIBW Nijmegen en Rivierenland

De Socialrun is een non-stop estafetteloop voor het goede doel, tegen stigmatisering van mensen met een psychiatrische aandoening. Verschillende teams van acht lopers en 16 begeleiders lopen 555 kilometer in 48 uur door een groot deel van Nederland. De eerstkomende loop vindt plaats van 21 tot 23 september 2018. Start- en finishlocatie is aan de Van Weerden Poelmanweg in Soest (het militair oefenterrein de Vlasakkers).

Meedoen is winnen!

De Socialrun is een sportieve teamprestatie: meedoen is winnen! Alle lopers, fietsers, cateraars, chauffeurs, kampbouwers en routecoördinatoren doen mee om openheid te stimuleren rondom psychische aandoeningen. Met de Socialrun vestigen de teams de aandacht op dit doel én ze halen geld op. Er wordt 555 kilometer gelopen door Nederland. De route gaat tegen de klok in heel ruim rondom het IJsselmeer. Elke kilometer die wordt afgelegd kun je sponsoren voor 5 euro. De opbrengsten komen ten goede aan projecten die openheid stimuleren en zo vooroordelen over mensen met psychische aandoeningen verminderen.

Samen met Pro Persona

Een aantal jaren geleden is er een start gemaakt om met een team van de RIBW Nijmegen en Rivierenland deel te nemen. Het is toen om verschillende redenen niet van de grond gekomen. Het plan voor 2018 is om onder de vlag van Pro Persona deel te gaan nemen. We zijn dan een ervaring rijker, en wellicht kan er in 2019 een RIBW team gaan deelnemen! Voor de organisatie heeft Pro Persona genoeg belangstellenden. Zij zijn met name nu op zoek naar meer betrokkenheid van cliënten in alle mogelijke vormen. Het hele weekend mee, een dagdeel, alles is mogelijk. De verschillende rollen voor deelnemers: hardloper, fietser, teamleider, chauffeur, kok, fysiotherapeut / masseur of manusje van alles. Ook medewerkers worden van harte uitgenodigd om zich aan te melden, om samen deze uitdaging aan te gaan. Er is vooral behoefte aan (goede) hardlopers, fietsers en masseurs.

Meld je aan!

Graag hoor ik binnen twee weken van cliënten, begeleiders, medewerkers SO, die hier enthousiast door worden en wellicht deel zouden willen nemen. Zegt het voort, en reageer! Als we wat mensen bij elkaar hebben, kan ik iemand van Pro Persona uitnodigen om toelichting te geven en vragen te beantwoorden.

Vragen staat vrij, dus bel, app of mail mij als je meer wilt weten of je op wil geven voor de voorlichting.

Met sportieve groet,
Ted van Koelen
06-235 61 728
t.v.koelen@ribw-nr.nl

Postadres
RIBW Cliëntenplein
Hulzenseweg 10
6534 AN Nijmegen

E redactie@ribw-clientenplein.nl