De touwtjes (weer) in eigen handen!

19 november 2018 | Uitgelicht

In het nieuwe jaar starten we weer de Empowerment Training, een inspirerende leeromgeving die je kan helpen om in beweging te komen en de touwtjes van je leven (weer) in eigen handen te nemen.

Wat zo opvalt aan deze training is dat wat er gebeurt in het groepsproces (en wij als trainers zijn net zo goed deelnemer als jij: we doen het samen!). Omdat we veel uitwisselen, word je uitgenodigd om in openheid naar jezelf te kijken. Naar jouw dromen, wensen en behoeften. We merken dat dit niet makkelijk is: we herkennen allemaal wel iets in de gewoonte om te onderdrukken wat we echt willen, waar we echt naar verlangen. Dat kan verschillende redenen hebben: omdat het pijn doet te voelen dat het onbereikbaar lijkt. Omdat het idee te falen angst kan brengen. Of omdat we eerder in ons leven teleurgesteld zijn in het proberen te krijgen waar we naar verlangen. En dan vallen we stil.

In de groep hebben we oog voor deze en andere worstelingen en kwetsbaarheden: Je ziet en je wordt gezien, er is ruimte voor alles wat naar boven komt. Maar ook prikkelen we elkaar om te onderzoeken waar je echte wensen en verlangens zitten, om daarna kleine eerste stappen te maken richting het vervullen van die wensen. Op je eigen manier en in je eigen tempo.

Want er is iets nodig om te groeien als mens: er is nodig dat je iets anders gaat doen dan je altijd deed.
Het goede nieuws is dat je dit niet alleen hoeft te doen: Samen met de andere deelnemers maak je plannen, je ondersteunt elkaar in het zetten van die eerste stappen. Als trainers ondersteunen wij je vanuit onze eigen ervaring met het hebben van en leven met een psychische kwetsbaarheid. Ga je het met ons aan? Je bent meer dan welkom!

Feiten:

  • De 12 bijeenkomsten zijn wekelijks op de woensdagmorgen van 09:30 tot 12:30 uur
  • Start op 9 januari 2019
  • Locatie is Bureau Herstel, Bijleveldsingel 56, Nijmegen

Aanmelden bij Margreet de Vries, email M.d.Vries@ribw-nr.nl

Postadres
RIBW Cliëntenplein
Hulzenseweg 10
6534 AN Nijmegen

E redactie@ribw-clientenplein.nl