Edwin ten Holte verlaat RIBW Nijmegen & Rivierenland

24 februari 2022 | + door RIBW Nijmegen & Rivierenland, Ander, Digitale activiteit, Nieuws

Met ingang van 1 maart 2022 neem Edwin ten holte, na zesenhalf jaar, afscheid van de RIBW Nijmegen & Rivierenland. 
Edwin heeft ter gelegenheid van zijn afscheid een brief geschreven die rond 24 februari bij alle cliënten van de RIBW in de bus zal vallen.

Als je de brief nog niet hebt ontvangen dan kun je hem ook hieronder lezen:

23 februari 2022

​Aan alle cliënten van de RIBW Nijmegen & Rivierenland

Afscheid Edwin ten Holte

 

Geachte cliënt,

Met ingang van 1 maart 2022 neem ik als bestuurder afscheid van de RIBW Nijmegen & Rivierenland. Dat vind ik best lastig, omdat ik binnen onze RIBW een fijne tijd heb gehad.
De afgelopen zesenhalf jaar heb ik als bestuurder veel cliënten ontmoet en gesproken. Jullie verhalen en ideeën gaven mij energie en inspiratie om voor de RIBW een goede koers uit te zetten.

Binnen de RIBW hebben we in de afgelopen tijd ongelooflijk veel ontwikkelingen doorgemaakt. Veranderingen die bij onze cliënten soms voor onzekerheid en onrust zorgden. Daarbij werden de afgelopen twee jaar ook nog overschaduwd door de gevolgen van de pandemie. Wat ik als heel bijzonder heb ervaren, is de veerkracht die de cliënten van de RIBW hebben laten zien. En ik ben blij dat we als RIBW ook in perioden van lockdown contact met alle cliënten hebben kunnen houden. Die betrokkenheid van medewerkers is tekenend voor de cultuur binnen de RIBW.

We werken binnen de RIBW voor een bijzondere cliëntengroep, die alle aandacht en support verdient van onze professionals. Over die relatie moet eigenlijk alles gaan. Ik heb vaak ervaren dat in het contact tussen de begeleider en cliënt echt het verschil wordt gemaakt. Daar moet dus ook alle ruimte voor zijn. Over het feit dat de regels en het systeem vaak meer aandacht kregen dan de cliënt, ben ik minder tevreden. Dat had ik graag anders gezien.

Overdracht
Inmiddels is de werving van een nieuwe bestuurder gestart. In de periode tot het aantreden van de nieuwe bestuurder zijn de directeuren Marc van Lee, Reinet Krijger en Ronald Caminada het aanspreekpunt.

Mijn ambities om van betekenis te zijn voor cliënten zet ik voort bij de Stichting Anton Constandse, de RIBW in Den Haag. Graag bedank ik iedereen binnen de RIBW voor de mooie tijd en het vertrouwen dat ik heb gekregen om als bestuurder – weliswaar op afstand – mee te lopen in het herstelproces van mensen en wens ik u alle goeds voor de toekomst.

Met vriendelijke groet,

Edwin ten Holte
Bestuurder RIBW Nijmegen & Rivierenland

Postadres
RIBW Cliëntenplein
Hulzenseweg 10
6534 AN Nijmegen

E redactie@ribw-clientenplein.nl