Coronamaatregelen ook bij de RIBW verlengd t/m 28 april

1 april 2020 | Nieuws

Gisteravond werd duidelijk dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Onder andere sportaccommodaties, horeca en kinderopvang blijven dus dicht tot en met 28 april. Scholen blijven in ieder geval dicht tot na de meivakantie. Het verbod op evenementen blijft tot 1 juni van kracht. De verlenging is noodzakelijk om de verspreiding van het coronavirus te kunnen controleren, kwetsbare groepen te beschermen en ervoor te zorgen dat zorgverleners en ziekenhuizen de grote druk aankunnen. De tekening van Corine Matser geeft dit mooi in één beeld weer.

Als gevolg van deze beslissing worden de huidige maatregelen van de RIBW verlengd t/m 28 april.

Dit betekent het volgende:

  • De bezoekersstop op onze BW-locaties blijft tot nader orde gehandhaafd.
  • Ambulante begeleiding blijft in principe zoveel mogelijk telefonisch of via beeldbellen plaatsvinden.
  • Onze dagbestedingscentra blijven t/m 28 april gesloten. Activiteiten worden zoveel mogelijk digitaal, via telefoon en post aangeboden.

Testcapaciteit verviervoudigd, coronatests mogelijk voor al het zorgpersoneel
Premier Rutte vertelde gisteravond ook dat de testcapaciteit voor COVID-19 tests de komende weken sterk worden uitgebreid. De grotere capaciteit leidt tot een ruimer testbeleid. Zorgmedewerkers (zorgpersoneel dat in lichamelijk contact komt met patiënten) en patiënten met klachten buiten het ziekenhuis kunnen voortaan ook worden getest. Het gaat hierbij om verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, thuiszorg, jeugdzorg en GGZ. Ook huisartsen kunnen mensen in risicogroepen met klachten of patiënten met een grote zorgbehoefte testen.

Het nieuwe testbeleid wordt in een RIVM-richtlijn vastgelegd en gaat in per 6 april. De testcapaciteit wordt de komende weken stapsgewijs uitgebreid. Wat dit precies voor de RIBW en haar clienten en personeel betekent, zoeken we momenteel uit. We komen hier op terug zodra er meer bekend is.

Wil je meer weten over het coronavirus?
Kijk dan eens op corona.steffie.nl. Daar legt Steffie op een makkelijke manier het coronavirus uit. 

Postadres
RIBW Cliëntenplein
Hulzenseweg 10
6534 AN Nijmegen

E redactie@ribw-clientenplein.nl