Beschermd wonen locaties gesloten voor bezoek

21 maart 2020 | Nieuws

Om de cliënten van RIBW Nijmegen & rivierenland te beschermen tegen het corona virus zijn wij genoodzaakt om onze beschermd wonen locaties te sluiten voor bezoek. Dit is in lijn met de aankondiging van premier Rutte en minister De Jonge van Volksgezondheid tijdens de persconferentie. van 19 maart.
Onze cliënten zijn hier over o.a. per brief ingelicht. [ klik hier om de brief te lezen ]

Deze maatregel geldt vanaf 20 maart om 15:00 uur

Om je familie of naasten te informeren over de algemene hygiëne-maatregelen, kun je gebruikmaken van de informatiekaart of het boekje waarin met eenvoudige bewoordingen uitleg staat over hoe om te gaan met het coronavirus.

Nijmegen 20-03-2020

 

Geachte heer, mevrouw,

Met pijn in ons hart zien wij ons genoodzaakt een nieuwe ingrijpende maatregel te nemen in strijd tegen het coronavirus. We sluiten onze beschermd wonen locaties voor bezoek, in lijn met de aankondiging van premier Rutte en minister De Jonge van Volksgezondheid gisteren tijdens de persconferentie. In deze brief informeer ik u hierover.

Kwetsbare groepen beschermen
De nieuwe maatregel moet u beschermen tegen besmetting met het coronavirus. Hoewel de maatregel alleen geldt voor ouderen, lopen ook kwetsbare groepen een hoger risico. Op onze beschermd wonen locaties wonen niet overal ouderen, maar vaak wel kwetsbare personen (ook lichamelijk). Om ook hen te beschermen, maken wij nu de keuze alle woonlocaties te sluiten voor bezoek.

Locaties sluiten voor bezoek 
We sluiten de beschermd wonen locaties van RIBW Nijmegen & Rivierenland vanaf vandaag, 20 maart, om 15.00 uur voorlopig voor bezoek.

Contact houden
We gaan er alles aan doen om mogelijkheden te creëren die u in staat stellen op een andere manier in contact te komen met uw naasten. De komende dagen zullen we hiertoe tips en ideeën geven via de RIBW-website (www.ribw-nr.nl).

We realiseren ons dat dit een verschrikkelijke en verstrekkende maatregel is voor u en uw naasten. We moeten er echter alles aan doen om het virus tegen te gaan.

Daarom vragen wij om uw begrip en vertrouwen wij erop dat u uw medewerking verleent.

 

Met vriendelijke groet,

RIBW Nijmegen & Rivierenland

 

Edwin ten Holte,
Raad van Bestuur

 

Postadres
RIBW Cliëntenplein
Hulzenseweg 10
6534 AN Nijmegen

E redactie@ribw-clientenplein.nl