Bureau Daadwerk

Een zinvolle dagbesteding in de vorm van werk is juist voor mensen met een psychiatrische aandoening van grote betekenis. Het hebben van een werkritme, het onder de mensen zijn en een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving, werkt in veel gevallen herstelbevorderend.

IPS en werk of opleiding
De RIBW helpt mensen steeds meer op weg naar een leerwerkplek, betaald of vrijwilligerswerk. RIBW Bureau Daadwerk bemiddelt in de zoektocht naar werk, maar begeleidt ook cliënten die bijvoorbeeld een opleiding willen volgen. Bureau Daadwerk maakt gebruik van de methode Individuele Plaatsing en Steun (IPS). Voor mensen met een psychiatrische aandoening is dit de meest succesvolle manier om te helpen (betaald) werk te krijgen en te behouden.
[ klik hier voor het aanmeldingsformulier ]

Mogelijkheden en wensen
Bent u op zoek naar een vorm van werk, dan helpt Bureau Daadwerk u graag op weg. Dit kan bij zorginstellingen, een woningbouwvereniging en organisaties voor natuurbehoud. Maar ook binnen de RIBW. In een gesprek bepalen we samen de mogelijkheden en brengen we uw wensen in kaart.

Zo zelfstandig mogelijk
Op basis van deze informatie stellen we een stappenplan op. De begeleiding is erop gericht dat u zo zelfstandig mogelijk aan de slag kunt. RIBW Bureau Daadwerk kan daarmee een eerste stap zijn op weg naar werk. Ook bij de voortzetting van het traject bij een re-integratiebedrijf of bij een werkgever kan RIBW Bureau Daadwerk ondersteuning bieden.

Meer informatie?
Bent u benieuwd of RIBW Bureau Daadwerk iets voor u kan betekenen? Neemt u dan contact op met Hans Wijnhoven E h.wijnhoven@ribw-nr.nl T 06 839 768 19, of kijk in onze vacaturebank.

Postadres
RIBW Cliëntenplein
Hulzenseweg 10
6534 AN Nijmegen

E redactie@ribw-clientenplein.nl