Leefstijl

Beweging – Voeding – Meedoen – Structuur

Welkom op de Leefstijl pagina van RIBW Nijmegen & Rivierenland

Leuk dat je een kijkje neemt op deze pagina!
Sporten en bewegen maken een belangrijk onderdeel uit van een gezonde leefstijl. Voldoende bewegen draagt bij aan een betere gezondheid en biedt ondersteuning bij het herstelproces. Daarnaast kan sporten en bewegen bijdragen aan structuur en vinden veel mensen het ook gewoon leuk.

Linksonder op deze pagina vind je verschillende sport- en beweegactiviteiten, die je in je eigen tijd kunt uitvoeren. Kies een sport- of beweegactiviteit en ga er lekker mee aan de slag. In de verschillende filmpjes wordt stap voor stap uitgelegd hoe je de activiteit moet uitvoeren.

Rechts daarvan zie je berichten over andere Leefstijl-zaken waar je gebruik van kunt maken

Veel plezier!

Luister en kijk naar het intro-filmpje van Ramon,
die als stagiair het initiatief heeft genomen voor deze pagina.

Zelfstandig aan de slag

Ander nieuws

Ademhalingsoefeningen

Een vorm van meditatie. Middels deze oefeningen leert Bertine je hoe je je ademhaling kunt controleren en daardoor bijvoorbeeld stress kunt verminderen. Probeer het eens, het is voor iedereen uitvoerbaar en toe te passen in verschillende situaties.

Bewegen op muziek

In samenwerking met de gemeente Nijmegen kun je, onder leiding van een fysiotherapeut, een bewegen op muziek activiteit volgen. Hartstikke leuk en heel goed voor je gezondheid.

Challenges Life Goals

Kies uit een van de vele voetbal-, volleybal- of workout challenges of probeer ze allemaal uit te voeren. De challenges zijn op verschillende niveaus uit te voeren en mocht je er materialen voor nodig hebben, dan gaat het om huis-, tuin- en/of keukenmaterialen.

(Stoel)yoga

Houd je van yoga of zou je het graag eens willen proberen, bekijk deze yogafilmpjes dan eens. Je kunt kiezen uit verschillende yogavormen, waaronder stoelyoga. Bertine neemt je stap voor stap mee door de filmpjes.

Zittende beweegactiviteiten

Wil je werken aan je gezondheid, waarbij je alleen een stoel nodig hebt? Ga dan aan de slag met de Zittende Beweegactiviteiten. Mocht je 30 minuten te veel vinden, dan kun je bijvoorbeeld ook de warming-up uitvoeren en een volgende keer verder gaan waar je gebleven was.

Beweegposter

Vind je het fijn(er) om te lezen welke oefeningen je bijvoorbeeld vanuit huis kunt uitvoeren of ben je niet in de gelegenheid om een filmpje te bekijken, kijk dan eens naar de Beweegposter. Op deze poster vind je een aantal beweegoefeningen en tips over het brengen van beweging in je dag.

Challenges gemeente Nijmegen

Ook de gemeente Nijmegen heeft vele challenges op haar YouTube-pagina staan. Neem een kijkje en zoek een challenge uit die je aanspreekt.

Fitness

Wil je starten met het werken aan je fitheid of blijven werken aan je fitheid, zoek een leuke thuiswork-out uit en ga ermee aan de slag.

Tai Chi

Tai Chi is een bewegingsleer, waarbij je door het maken van verschillende bewegingen je lichaam ontwikkelt naar een hoger niveau van gezondheid. Je leert bewust omgaan met je lichaam en geest. Probeer het eens, de filmpjes kun je op je eigen tempo uitvoeren.

Kom Boksen met Evelien (op Htien)

Kom Boksen met Evelien (op Htien)

Lekker boksen in combinatie met bokszaktraining en kickboksen. Wat kan bokszaktraining en kickboksen voor jou betekenen:Het geeft je zelfvertrouwen en maakt je hoofd leeg. Je leert je agressie onder controle te houden en natuurlijk is het een goede uitlaatklep.  Boksen kan op ...
Programma Life Goals Nijmegen augustus/september

Programma Life Goals Nijmegen augustus/september

Er is een nieuw programma van Life Goals Nijmegen!Bekijk hieronder wat waar en hoe,  en waar je je op kunt geven: LIFE GOALS NIJMEGENHét maatschappelijke sportprogramma van Nijmegen en omstreken!Gratis deelname! DINSDAGSport & SpelStart: 14 september 14:00-15:00 – Quick 1888, Dennenstraat ...
Postadres
RIBW Cliëntenplein
Hulzenseweg 10
6534 AN Nijmegen

E redactie@ribw-clientenplein.nl