Leefstijl

Beweging – Voeding – Meedoen – Structuur

Welkom op de Leefstijl pagina van RIBW Nijmegen & Rivierenland

Leuk dat je een kijkje neemt op deze pagina!
Sporten en bewegen maken een belangrijk onderdeel uit van een gezonde leefstijl. Voldoende bewegen draagt bij aan een betere gezondheid en biedt ondersteuning bij het herstelproces. Daarnaast kan sporten en bewegen bijdragen aan structuur en vinden veel mensen het ook gewoon leuk.

Op deze pagina vind je verschillende sport- en beweegactiviteiten, die je in je eigen tijd kunt uitvoeren. Kies een sport- of beweegactiviteit en ga er lekker mee aan de slag. In de verschillende filmpjes wordt stap voor stap uitgelegd hoe je de activiteit moet uitvoeren.

Deze pagina zal in de loop der tijd worden aangevuld met andere zaken die betrekking hebben op je leefstijl, dus houd deze pagina goed in de gaten.

Luister en kijk naar het intro-filmpje van Ramon,
die als stagiair het initiatief heeft genomen voor deze pagina.

Ademhalingsoefeningen

Een vorm van meditatie. Middels deze oefeningen leert Bertine je hoe je je ademhaling kunt controleren en daardoor bijvoorbeeld stress kunt verminderen. Probeer het eens, het is voor iedereen uitvoerbaar en toe te passen in verschillende situaties.

Beweegposter

Vind je het fijn(er) om te lezen welke oefeningen je bijvoorbeeld vanuit huis kunt uitvoeren of ben je niet in de gelegenheid om een filmpje te bekijken, kijk dan eens naar de Beweegposter. Op deze poster vind je een aantal beweegoefeningen en tips over het brengen van beweging in je dag.

Bewegen op muziek

In samenwerking met de gemeente Nijmegen kun je, onder leiding van een fysiotherapeut, een bewegen op muziek activiteit volgen. Hartstikke leuk en heel goed voor je gezondheid.

Challenges gemeente Nijmegen

Ook de gemeente Nijmegen heeft vele challenges op haar YouTube-pagina staan. Neem een kijkje en zoek een challenge uit die je aanspreekt.

Challenges Life Goals

Kies uit een van de vele voetbal-, volleybal- of workout challenges of probeer ze allemaal uit te voeren. De challenges zijn op verschillende niveaus uit te voeren en mocht je er materialen voor nodig hebben, dan gaat het om huis-, tuin- en/of keukenmaterialen.

Fitness

Wil je starten met het werken aan je fitheid of blijven werken aan je fitheid, zoek een leuke thuiswork-out uit en ga ermee aan de slag.

(Stoel)yoga

Houd je van yoga of zou je het graag eens willen proberen, bekijk deze yogafilmpjes dan eens. Je kunt kiezen uit verschillende yogavormen, waaronder stoelyoga. Bertine neemt je stap voor stap mee door de filmpjes.

Tai Chi

Tai Chi is een bewegingsleer, waarbij je door het maken van verschillende bewegingen je lichaam ontwikkelt naar een hoger niveau van gezondheid. Je leert bewust omgaan met je lichaam en geest. Probeer het eens, de filmpjes kun je op je eigen tempo uitvoeren.

Zittende beweegactiviteiten

Wil je werken aan je gezondheid, waarbij je alleen een stoel nodig hebt? Ga dan aan de slag met de Zittende Beweegactiviteiten. Mocht je 30 minuten te veel vinden, dan kun je bijvoorbeeld ook de warming-up uitvoeren en een volgende keer verder gaan waar je gebleven was.

Postadres
RIBW Cliëntenplein
Hulzenseweg 10
6534 AN Nijmegen

E redactie@ribw-clientenplein.nl