Team Herstel

RIBW Nijmegen en Rivierenland biedt herstelgerichte begeleiding aan mensen die met een ernstige psychiatrische kwetsbaarheid te maken hebben. Hierbij is de inzet van ervaringsdeskundigheid en ervaringskennis onmisbaar.

Bij Team Herstel werken ervaringsdeskundige herstelcoaches en ervaringsdeskundige vrijwilligers. Wij staan cliënten bij in hun persoonlijke herstelproces. Ervaringsdeskundigen begrijpen als geen ander wat een cliënt doormaakt, juist door de eigen ervaringen binnen de psychiatrie.

Eigen regie, hoop en het geloof in het herstelvermogen van ieder mens staat bij ons voorop.

Je kunt aan de slag bij Team Herstel met herstelcursussen, individuele ondersteuning en ontwikkeling van ervaringsdeskundigheid.

Herstelwerkplaats
Team Herstel organiseert iedere maandag van 14.00 tot 16.00 uur een Herstelwerkplaats op Htien in Nijmegen. Tijdens deze Herstelwerkplaats kan je als cliënt van het RIBW – met of zonder afspraak – samen met een herstelcoach kijken of er iets in het aanbod van Team Herstel passend is.

Ook als je geïnteresseerd bent in het verder ontwikkelen van jouw ervaringsdeskundigheid of als je wilt weten wat je zoal bij Team Herstel kunt doen qua vrijwilligerswerk, ben je van harte welkom om een keer kennis te komen maken tijdens de Herstelwerkplaats.

Infotheek
Bij Team Herstel is ook een Infotheek. Hier vind je boeken, tijdschriften en dvd’s die je gratis kunt lenen. Locatie: Htien, Hulzenseweg 10 Nijmegen (kantoortje eerste verdieping).

Steunpunt Stemmen Horen
Ook heeft Team Herstel een Steunpunt Stemmen Horen, voor en door stemmenhoorders. Bij het Steunpunt kan je een cursus Omgaan met stemmen horen volgen. Ook is er wekelijks een (online) spreekuur en lotgenoten komen eens per maand samen in de Stemmenhoordersgroep

 

Team Herstel
Htien
Hulzenseweg 10
6534 AN Nijmegen
e: team.herstel@ribw-nr.nl

Postadres
RIBW Cliëntenplein
Hulzenseweg 10
6534 AN Nijmegen

E redactie@ribw-clientenplein.nl