Herstelcursussen en activiteiten

Ben je geïnteresseerd in één of meerdere van onze herstelcursussen of activiteiten?
Klik in onderstaande lijst op een cursus of activiteit voor meer informatie.

Je kan ook contact opnemen met Team Herstel: team.herstel@ribw-nr.nl

Herstelwerkplaats

Team Herstel organiseert iedere maandag van 14.00 tot 16.00 uur een Herstelwerkplaats op Htien in Nijmegen. Tijdens deze Herstelwerkplaats kan je als cliënt van het RIBW – met of zonder afspraak – samen met een herstelcoach kijken of er iets in het aanbod van Team Herstel passend is.

Ook als je geïnteresseerd bent om jouw ervaringsdeskundigheid verder te ontwikkelen of als je wilt weten wat voor vrijwilligerswerk je kan doen bij Team Herstel, ben je van harte welkom om een keer kennis te komen maken tijdens de Herstelwerkplaats.

Individuele ondersteuning

Team Herstel biedt de mogelijkheid voor cliënten van RIBW N&R om met een ervaringsdeskundige herstelcoach in gesprek te gaan over herstel. Bij die gesprekken kun je ervaringen en ideeën uitwisselen en samen onderzoeken wat wel en niet helpt bij herstel (ervaringskennis opbouwen). Doordat een ervaringsdeskundige zelf ervaring heeft met psychische problemen en met het daarmee leren omgaan, is er vaak sprake van wederzijds begrip, herkenning en erkenning. Een ervaringsdeskundige hoop bieden dat herstellen mogelijk is.

Neem contact op met Team Herstel, team.herstel@ribw-nr.nl. Of met één van onze herstelcoaches:

Anne Tomassen – van Kessel, a.v.kessel@ribw-nr.nl, 06 23 61 95 76
Robin Timmers, r.timmers@ribw-nr.nl, 06 22 76 82 7
Ineke Litjens, i.litjens@ribw-nr.nl, 06 31 79 31 90
Manuela van den Steenhoven, m.vd.steenhoven@ribw-nr.nl, 06 25 07 80 94
Ilja Kramer, il.kramer@ribw-nr.nl, 06 51 13 62 01

 

Cursus Begin maken met herstel (BMMH)

Begin maken met herstel is een laagdrempelige cursus waarin je kennis maakt met herstel en peersupport (of: lotgenotencontact). In gesprek met elkaar verken je verschillende thema’s die belangrijk kunnen zijn in je eigen herstelproces.

De cursus duurt vijf weken en iedere bijeenkomst duurt twee uur. De groep bestaat uit maximaal acht deelnemers. Je hoeft geen huiswerk te maken en iedereen kan en mag meedoen. De cursus is gratis.

Nieuwe cursus
De cursus start op dinsdag 11 april 2023. De volgende bijeenkomsten zijn op 18, 25, 2 en 9 mei 2023.

Locatie: Htien.

Meer weten of aanmelden?
Wil je meer weten of je alvast aanmelden voor de eerstvolgende cursus? Neem dan contact op Ilja Kramer, il.kramer@ribw-nr.nl, 06 51 13 62 01
of team.herstel@ribw-nr.nl

 

Cursus WRAP

De WRAP helpt je om meer grip op je leven te krijgen.

WRAP staat voor Wellness Recovery Action Plan. Het is een praktische cursus waarin je een persoonlijk plan maakt met wat jij nodig hebt om je goed te voelen. Jij weet als geen ander wat goed voor jou is, omdat je werkt vanuit je eigen ervaringen. Je leert ook veel van andere deelnemers. Ervaringen van anderen kunnen steunend en inspirerend zijn.

De WRAP-cursus wordt gegeven door ervaren ervaringsdeskundige trainers.

De cursus duurt acht weken en iedere bijeenkomst duurt twee en een half uur. De groep bestaat uit maximaal twaalf deelnemers (inclusief de trainers). De cursus is voor cliënten van het RIBW gratis.

Meer weten?
Wil je meer weten? Neem dan contact op met Anne Tomassen van Kessel, 06 23 61 95 76, a.v.kessel@ribw-nr.nl of met Manuela van den Steenhoven, m.vd.steenhoven@ribw-nr.nl, 06 25 07 80 94 of stuur een mail naar team.herstel@ribw-nr.nl.

Aanmelden
Stuur een mailtje naar team.herstel@ribw-nr.nl als je je wilt aanmelden voor de WRAP. We nemen dan contact met je op  om kennis te maken.

Houd deze pagina in de gaten voor de volgende WRAP.

Infotheek

Bij Team Herstel is ook een Infotheek. Hier vind je boeken, tijdschriften en dvd’s die je gratis kunt lenen. Locatie: Htien, Hulzenseweg 10 Nijmegen (kantoortje eerste verdieping).

Spreekuur Steunpunt Stemmenhoren

Heb je een vraag over (leren omgaan met) stemmen horen?
Elke maandag van 14.00 – 16.00 uur is er gelegenheid om een afspraak te maken met een ervaringsdeskundige van het Steunpunt Stemmen Horen. Naar behoefte; online, telefonisch of op Htien (Hulzenseweg 10 in Nijmegen).

[klik hier voor meer info over het Steunpunt Stemmen Horen]

Cursus omgaan met stemmen horen (start 17 februari)

Bij de cursus Omgaan met Stemmen Horen krijg je allerlei informatie, inzichten en handvatten over leren omgaan met stemmen horen. Er is veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en ideeën. De cursus is bedoeld voor zowel stemmenhoorders, als naasten en hulpverleners. Zo kun je met en van elkaar leren. Tijdens de cursus werk je aan je eigen (herstel)verhaal en (herstel)plan. De cursus Omgaan met Stemmen Horen wordt gegeven door ervaringsdeskundige facilitators  van het Steunpunt Stemmen horen.  De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten van 3 uur en de groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers (inclusief trainers).

De eerstvolgende cursus start op vrijdag 17 februari 2023 op de Bijleveldsingel 56 in Nijmegen.

[klik hier voor meer info over het Steunpunt Stemmen Horen en aanmelden cursus Omgaan met Stemmen Horen]

Stemmenhoordersgroep

Een stemmenhoordersgroep is een zelfhulpgroep voor en door stemmenhoorders. Door het onderling uitwisselen van ervaringen en ideeën ontstaat er wederzijdse acceptatie, begrip, herkenning en erkenning. Door samen te onderzoeken wat ieders wel en niet helpt kunnen er handvatten gevonden voor het leren omgaan met stemmen horen.

De stemmenhoordersgroep komt één keer per maand online bijeen en één keer per maand fysiek op Htien (Hulzenseweg 10 Nijmegen).

  • Elke eerste donderdag van de maand van 14.00 – 16.00 uur is er een online stemmenhoordersgroep.
  • Elke derde donderdag van de maand van 14.00 – 16.00 uur komt de stemmenhoordersgroep bijeen op Hien.

[klik hier voor meer info over het Steunpunt Stemmen Horen]

Team Herstel
Htien
Hulzenseweg 10
6534 AN Nijmegen
e: team.herstel@ribw-nr.nl

Postadres
RIBW Cliëntenplein
Hulzenseweg 10
6534 AN Nijmegen

E redactie@ribw-clientenplein.nl