E-health

Op deze pagina vind je binnenkort allerlei informatie over E-healt binnen de RIBW Nijmegen en Rivierenland. 

Heb je voor die tijd al vragen? Mail dan naar leerlab-ehealth@ribw-nr.nl

Onderstaand filmpje van Lotte en Nicky gaat over slimme apparaten. Nicky schrijft:

“Maar wat zijn nu eigenlijk slimme apparaten? En hoe was dat vroeger? Lotte en ik zijn op onderzoek uitgegaan en hebben antwoorden gezocht op deze vragen.”

Bekijk het filmpje 🙂

Is zorgrobot Tessa iets voor jou?

Is zorgrobot Tessa iets voor jou?

De sociale robot ‘Tessa’ is een hulpmiddel die mensen helpt om zelfstandiger te leven ondersteunt met verbale begeleiding. Tessa spreekt berichten uit die worden ingesteld door de cliënt zelf in overleg met naasten of begeleiding. Zo kan Tessa zorg op afstand bieden door mensen activeren of structuur aanbrengen, bijvoorbeeld door te herinneren aan medicijninname, specifieke  herinneringen aan oefeningen die de psychische toestand van mensen stabiliseren en/of aan bezoek van een persoonlijk begeleider of iemand uit het netwerk.

RIBW Nijmegen en Rivierenland heeft op dit moment ...

RIBW
 krijgt
 Subsidie
 voor 
20 Tessa’s

RIBW
 krijgt
 Subsidie
 voor 
20 Tessa’s

Leerlab E-health, een innovatieve groep cliënten en medewerkers die slimme digitale oplossingen test en ontwikkelt, heeft subsidie ontvangen om 20 Tessa's in te zetten bij ambulante cliënten binnen de RIBW Nijmegen & Rivierenland. Tessa is een zorgrobot die cliënten met een ernstige psychiatrische aandoening (EPA) verbale ondersteuning geeft. Door het uitspreken van boodschappen helpt Tessa de cliënt met het behoud van dagstructuur bij het eventueel wegvallen van begeleiding. Ook vergroot dit de zelfregie en krijgt de cliënt ondersteuning buiten de reguliere ...

RIBW Leerlab E-health was live! Kijk de aflevering nu terug.

RIBW Leerlab E-health was live! Kijk de aflevering nu terug.

Dinsdag 19 mei om 14.00 uur ging het Leerlab E-health live op het Youtube kanaal Samen Staan We Sterk kanaal.
Tijdens deze interactieve uitzending konden kijkers kennismaken met, en vragen stellen over diverse E-health oplossingen voor de ggz. De pandemie heeft de inzet van een aantal digitale middelen in een stroomversnelling gezet.

Wij zien dat cliënten en medewerkers baat hebben bij E-health oplossingen, ook mensen die (nog) niet heel digitaal vaardig zijn.
Er liggen veel kansen op het gebied van E-health.

Kijk de aflevering nu terug!

Als je ...

Postadres
RIBW Cliëntenplein
Hulzenseweg 10
6534 AN Nijmegen

E redactie@ribw-clientenplein.nl