IPS helpt bij werkwensen

IPS helpt bij werkwensen

Denk jij er weleens aan om betaald werk te gaan zoeken? Weet je nog niet zeker of het iets voor je is en of je deze stap durft te zetten? Lees dan hier verder over wat Individuele Plaatsing en Steun (IPS) voor jou kan betekenen.

IPS is dé methode om mensen met ernstige psychische aandoeningen die graag willen werken, te helpen bij het verkrijgen en behouden van een betaalde baan. De IPS trajectbegeleiders van de RIBW Nijmegen & Rivierenland kunnen je hiermee helpen. Ze kijken met jou naar jouw mogelijkheden en wensen. Ondersteunen je met het maken van een cv of sollicitatiebrief, zoeken naar een baan en/of begeleiden op de werkvloer. Ook bekijken ze met jou wat werken voor jouw inkomen betekent.

Bijna een derde van de mensen met een ernstige psychische aandoening wil graag betaald  gaan werken. Onder jongeren tot 35 jaar is dat zelfs twee derde! Veel van deze mensen hebben vervelende ervaringen opgedaan rondom werk. Of hebben nog niet de moed verzameld om naar die leuke baan te gaan zoeken.

Toch kan werken veel betekenen voor jouw herstel. Je krijgt meer zelfvertrouwen, psychische klachten komen meer op de achtergrond te staan, je doet arbeidsvaardigheden en sociale contacten op, maakt onderdeel uit van de maatschappij en zorgt (deels) voor je eigen inkomen.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie over de IPS? Stuur dan een mailtje naar team.ips@ribw-nr.nl en een van de trajectbegeleiders neemt contact op met je.

[ download het aanmeld-formulier (.doc) ]

Werken met IPS Werkt!

Werken met IPS Werkt!

IPS (Individuele Plaatsing en Steun) werkt.En om je te laten zien hoe hoe dat kan werken en wat jij er aan kunt hebben heeft Nicky Gijsbers er een korte video over gemaakt. IPS trajectbegeleiders Marleen en Bart vertellen daarin over een IPS traject en hoeveel impact...

Lees meer
Postadres
RIBW Cliëntenplein
Hulzenseweg 10
6534 AN Nijmegen

E redactie@ribw-clientenplein.nl