De Kapper

6 november 2017 | serie werkprojecten, Uitgelicht

HELAAS! De Kapper is gestopt.
Het is dus niet meer mogelijk om  hier te werken.

De Kapper was een werkproject binnen Logistiek en Meer. In het pand aan de Graafseweg/Wolfkuilseweg was een heuse kapsalon ingericht. Cliënten van de RIBW konden zich hier voor een klein bedrag laten knippen.

Berry, deelnemer, aan het woord

Berry werkt al geruime tijd bij Mode met een Missie, een ander arbeidsmatig project van de RIBW, maar is eigenlijk kapper van beroep. In overleg met Hans Wijnhoven van Bureau Daadwerk werd begin 2017 het idee geboren om een kapperszaak voor RIBW cliënten te beginnen. Berry greep zijn kans, ging aan de slag met het voorbereiden en inmiddels is De Kapper alweer sinds drie maanden open. Voor € 6 kun je er je haar laten wassen en knippen of je laten scheren en je baard verzorgen.

Berry begint zijn werkdagen om 10:45 uur met het klaarzetten van alle spullen. Als er om 11:00 uur, bij het open gaan, nog geen klanten zijn gaat hij bij Mode met een Missie, in hetzelfde pand, werken. Daar kun je hem dus ook altijd vinden als hij niet in de kapperszaak is. “Klanten kunnen een afspraak maken of gewoon binnen komen lopen. Alleen in dat laatste geval moeten ze soms even wachten op hun beurt.” vertelt Berry.

Hij vindt het fijn om weer in zijn eigen vak aan het werk te zijn, wint aan zelfvertrouwen en mensenkennis en hij is er trots op dat hij De Kapper zelf heeft opgezet. Als het eenmaal goed loopt gaat hij zijn werk uitbreiden met haren kleuren en permanenten, vertelt hij. Nu al kun je je haren laten kleuren door hem als je zelf de kleur meebrengt. En Berry droomt verder: “Misschien wordt het een vaste baan, dan kan ik ook weer cursussen gaan doen en mijn kennis uitbreiden.”

Het is de bedoeling dat De Kapper in samenwerking met het ROC ook een soort kappersschool wordt waar cliënten van de RIBW het kappersvak kunnen leren. Heb je daar belangstelling voor, dan kun je contact opnemen met Bureau Daadwerk,
E: team.daadwerk@ribw-nr.nl

De redactie van het RIBW Cliëntenplein gaat op bezoek bij de werkprojecten van de RIBW.

  • Welke projecten zijn er?
  • Waar kun je ze vinden?
  • Wat heb jij er aan?

We wensen je veel plezier bij het lezen en hopen dat we je aansporen om eens een kijkje te nemen!

Aflevering 10:

De Kapper

HELAAS! De Kapper is gestopt.
Het is dus niet meer mogelijk om  hier te werken.

Postadres
RIBW Cliëntenplein
Hulzenseweg 10
6534 AN Nijmegen

E redactie@ribw-clientenplein.nl