Vervolg-brief i.v.m. het Corona virus aan RIBW Cliënten

30 maart 2020 | Nieuws

Vandaag, 30 maart 2020, is er opnieuw een brief op de post gegaan naar naar alle cliënten van RIBW Nijmegen en Rivierenland.
In deze brief staat Edwin ten Holte van de Raad van bestuur o.a. stil bij hoe de RIBW de dienstverlening heeft moeten veranderen.

Lees de complete tekst van de brief hieronder:

Nijmegen, 30 maart 2020

 

Geachte heer/mevrouw,

 

Afgelopen weekend hebben wij de klok weer een uur vooruit gezet. Maar toch voelt het niet als zomertijd. Net als vorige week is het toch vooral coronatijd. Het virus beheerst het nieuws, ons dagritme, onze bewegingsvrijheid en onze sociale contacten. En dat is niet fijn.

Soms zou ik de klok wel een aantal weken vooruit willen zetten. Gewoon om even te kijken hoe ons leven er dan uitziet. Kunnen we dan wel genieten van de zomertijd, bij elkaar op bezoek en elkaars handen schudden als begroeting? Het is afwachten en hopen op die tijd.

We blijven in contact
U ontvangt deze brief omdat wij het als RIBW Nijmegen & Rivierenland graag met elkaar in contact blijven. Dat is belangrijk omdat onze dagcentra zijn gesloten, de ambulante begeleiding per (beeld)bellen plaatsvindt en de bewoners binnen beschermd wonen geen bezoek kunnen ontvangen.

Doen wat nodig is
De afgelopen weken hebben wij als RIBW steeds nieuwe maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus af te remmen. Vaak met pijn in ons hart, omdat wij snappen welke gevolgen dit heeft voor uw dagelijks leven. Wij doen wat nodig is en volgen daarbij de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Dat geeft duidelijkheid en gelijkheid.

Dienstverlening andere organisaties
Ook andere organisaties hebben hun dienstverlening veranderd. Zo doen de sociale wijkteams de keukentafelgesprekken nu per (beeld)telefoon. En gemeenten hebben maatregelen genomen om te zorgen dat mensen niet te dicht bij elkaar komen. Veel parken zijn tijdelijk gesloten. Informatie daarover is ter plekke en bij de gemeenten zelf te krijgen.

Wijzigingen maatregelen
Hoelang de beperkingen en maatregelen nodig zijn is afhankelijk van de verspreiding van het virus en het beleid van de overheid. Dit bekijken wij iedere dag opnieuw. Zodra er iets wijzigt dan vermelden wij dat op de website van de RIBW www.ribw-nr.nl en op het www.ribwclientenplein.nl. Houd die in de gaten voor het laatste nieuws over de RIBW.

Activiteiten en begeleiding door laten gaan
Ondertussen proberen wij op allerlei manieren activiteiten en begeleiding door te laten gaan. Afgelopen week hebben wij een nieuw en veilig systeem voor beeldbellen in gebruik genomen. Daarmee kunnen begeleiders en cliënten regelmatig contact met elkaar hebben. Ook de collega’s van Participatie & Werk bieden allerlei activiteiten aan via het internet, de telefoon en post. Alles om met elkaar in contact te blijven.

Vragen en meer informatie
Mocht u vragen hebben, neem dan contact op met uw begeleider. Heeft u behoefte aan contact met een medewerker van Participatie & Werk? Bel dan op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur via het telefoonnummer 06 55 36 68 98. Ook kunt u via het algemene nummer van de RIBW contact opnemen: 088 382 24 22 (op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur). Kijk voor meer informatie ook vooral eens op de in deze brief genoemde websites.

Wij wensen u alle sterkte in deze moeilijke tijd en laat ons weten als we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Met vriendelijke groet,

RIBW Nijmegen & Rivierenland

Edwin ten Holte,
Raad van bestuur

Postadres
RIBW Cliëntenplein
Hulzenseweg 10
6534 AN Nijmegen

E redactie@ribw-clientenplein.nl