Opening Mode Met Een Missie in Het Goed

11 november 2019 | Nieuws

Op dinsdag 29 oktober 2019 vond de feestelijke officiële opening plaats van RIBW Mode Met een Missie bij Kringloopwarenhuis Het Goed. RIBW Mode Met een Missie verhuisde onlangs naar deze nieuwe locatie. Door te werken vanuit het kringloopwarenhuis ontstaat er meer interactie en samenwerking tussen deze partijen. 

Mode Met een Missie
Mode Met een Missie is een werkproject voor onder andere cliënten van de RIBW Nijmegen & Rivierenland. Al 15 jaar werken ze aan mooie en eerlijke mode. In speciale ateliers in Arnhem, Nijmegen en Druten wordt de kleding ontworpen en gemaakt. Mode Met een Missie werkt daarbij samen met de zorgorganisaties Driestroom, RIBW en Pluryn. De gemaakte kledingstukken verkopen ze in Arnhem aan de Klarendalseweg 476. 

De makers die in de ateliers werken, leren onder begeleiding de fijne kneepjes van het naaivak. Ze maken kleding waar ze terecht trots op zijn. Ook zetten ze weer nieuwe stappen in hun leven door in een beschutte omgeving te werken aan hun persoonlijke leerdoelen. Kopers dragen met trots unieke kleding. In elke kledingstuk is een klein tweedehands detail verwerkt, dat symbool staat voor de missie van Mode Met een Missie: iedereen verdient een tweede kans. 

Feestelijke officiële opening
In twee modeshows toonden de deelnemers de door hen gemaakte creaties. Wethouder Grete Visser van de gemeente Nijmegen was verrast door de mooie, originele en kleurrijke kleding. “Ik leer deze middag dat de kleding van Mode Met een Missie altijd een combinatie is tussen iets nieuws en iets bestaands. Het duurzame van tweedehands kleding en talent van deelnemers in het naaiatelier komen zo prachtig samen.” Ook benoemde ze de mooie samenwerking tussen de RIBW, Pluryn, Driestroom, Het Goed en Mode Met een Missie. “De nieuwe locatie is ook echt perfect voor deze samenwerking.” 

Edwin ten Holte, bestuurder van RIBW Nijmegen & Rivierenland benoemde het belang van participatie en werk voor mensen die daar wat ondersteuning in nodig hebben. “Wij zorgen voor wat beschutting, maar schermen niet af. Als deelnemer werk je eigenlijk middenin de samenleving, maar word je soms even uit de regen en wind gehouden. Zo maken we samen hét verschil voor veel mensen die op weg zijn naar maatschappelijk herstel.” 

Rietje Compiet, oprichter en eigenaar Mode Met een Missie sprak haar dankbaarheid uit voor de 15 jaar samenwerking tussen RIBW en Mode Met een Missie. “We geloven er allebei in dat bijdragen goed is voor je zelfvertrouwen. Erbij horen, ertoe doen is voor onze deelnemers, maar eigenlijk voor iedereen, heel belangrijk.” Ze sluit af met de oproep om vooral ook iets te kopen bij Mode Met een Missie. “Kom naar onze winkel op de Klarendalseweg 476 in Arnhem, want deze kleding mag en moet ook echt gezien en gedragen worden!” 

Erik Alberts, regiomanager van Het Goed, ziet in de nieuwe samenwerking genoeg raakvlakken om van en met elkaar te leren, en op een laagdrempelige manier werkervaring op te doen. “Misschien vindt er straks wel doorstroom plaats van medewerkers van Het Goed naar Mode Met een Missie, of andersom.”

Postadres
RIBW Cliëntenplein
Hulzenseweg 10
6534 AN Nijmegen

E redactie@ribw-clientenplein.nl