Anders RIBW

Bij Anders RIBW vindt de begeleiding plaats via lichaamsgerichte werkwijzen. Verschillende vormen van massage en yoga worden gebruikt als ondersteuning bij het herstelproces en bij het ontwikkeltraject dat een cliënt doormaakt. De nadruk ligt meer op het ervaren, dan op het praten.

Dit ervaren leidt tot meer ontspanning en een meer thuis voelen in het eigen lijf. Hierdoor wordt de stress of spanning in het dagelijkse leven gemakkelijker te hanteren en komt er meer energie en aandacht  beschikbaar  om te kunnen groeien naar meer eigen regie en zelfstandigheid.

Aanbod
Het aanbod van Anders RIBW bestaat op dit moment uit:

  • Stoelmassage
  • Shiatsu
  • Rebalancing
  • Yoga (individueel of in groep)

Wilt u gebruik maken van het aanbod van Anders RIBW, dan kan dit via de indicatie BG Individueel of met een PGB-budget.

Ervaringen
Wat deelnemers aan Anders RIBW teruggeven over onze dienstverlening is dat juist de combinatie van deskundigheid binnen de psychiatrie als de lichaamsgerichte behandeling heel goed werkt.

Informatie
Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken voor een informatief gesprek, neem dan contact op met Cathrine Samson op telefoonnummer 06-55366946  of mail naar c.samson@ribw-nr.nl.

Peter: “Als aanvulling op mijn reguliere begeleiding heb ik een tijdje geleden gekozen voor massage. Eén keer in de twee weken combineer ik een begeleidingsgesprek met een massage. De eerste paar keer had ik er moeite mee aangeraakt te worden. Nu vind ik een massage fijn en kan ik me (bijna) volledig ontspannen. Ook de dagen na de massage merk ik dat ik rustiger ben.

De technieken die ik heb geleerd geven mij houvast in moeilijke situaties. Een voorbeeld is mijn ademhaling. Ik hyperventileer niet meer. Ik kan me beter ontspannen en ik luister naar mijn emoties en gevoelens. Als ik minder goed in mijn vel zit, reageert mijn lijf milder dan voorheen.”

Postadres
RIBW Cliëntenplein
Graafseweg 250
6532 ZV Nijmegen

T 06-542 41 906
E redactie@ribw-clientenplein.nl