Door Libert

Marcel is 42 jaar en geboren in 1972 te Haarlem en woonachtig in Wijchen. Rond zijn 20e had hij zijn 1e opname. Daarna volgde nog een aantal opnames. Gelukkig is dat al sinds 2004 niet meer nodig geweest. Marcel is nog wel onder behandeling bij Pro Persona en woont met begeleiding van het RIBW zelfstandig.

Waar vind je zingeving in, waar kom je je bed voor uit en wat maakt het voor jou de moeite waard?
Vrijwilligerswerk en hobbies bieden me wel houvast. Vrienden zijn belangrijk voor me.

Wat zijn je wensen, dromen en plannen voor de toekomst? 
Ik zou graag nog mijn rijbewijs halen. Dat is er helaas niet van gekomen toen ik jonger was. Ik zou ook graag nog stoppen met roken.

Wat heeft jou geholpen om te komen waar je nu bent? 
Met vallen en opstaan leren omgaan met mijn situatie. Ondersteund door familie, vrienden en de hulp om me heen.

Wat was vooral niet behulpzaam en hoe ben je daar mee omgegaan?
Psychiaters die op voorhand denken te weten hoe het in mijn hoofd eraan toe gaat. Het toepassen van dwangmedicatie en het separeren. Een vreselijke ervaring. Dat heb ik eigenlijk nooit kunnen accepteren.

Heb je een opleiding gedaan en welke?
Automonteur op de toenmalige streekschool in Dukenburg en praktische horecaervaring hier in Nijmegen, wat ik als een verkapte opleiding zag

Wat voor werk en/of activiteiten doe je?
Ik werk 2 dagdelen op de kwekerij ‘de Heren van Nederasselt’ en ik ben lid van de lokatieraad waarvoor ik 2 keer in de maand vergader.

Wat zijn je hobbies? 
Modelbouw. Ik bouw radiografisch bestuurbare voertuigen, voornamelijk auto’s maar ook vliegtuigen, helicopters en ook een hovercraft. Gemiddelde snelheid van de auto’s is zo’n 80 km per uur, dus niet echt speelgoed voor kinderen. Muziek, vooral disco en soul uit de jaren ‘70 en ‘80 zijn mijn favoriet.

Welke website beveel je aan?
Dat zou dan www.modelbouwforum.nl zijn.